Ons Kooikerhondje

Wie ben ik?

Mijn naam is Riky Lamerikx - Kremers en ben getrouwd met Frans Lamerikx. Wij wonen in Weert (Limburg). Samen hebben we 2 dochters.
Mijn liefde voor honden is er al vanaf dat ik een kind ben. Thuis, bij mijn ouders hebben wij altijd al honden gehad. Dit waren meestal Duitse Herders voor bewaking en Teckels voor in huis.

De dag na ons trouwen kreeg ik van Frans een bastaard hondje, Wally genaamd. Wally is 9 jaar oud geworden. Ondertussen hebben we kinderen gekregen, maar een hond was en is niet meer weg te denken in ons gezin. Toen Wally was overleden kwamen we in aanraking met Siberische Husky’s. Prachtige honden, maar deze konden niet loslopen. Omdat we het steeds drukker hadden met ons gezinnetje besloten we, als deze honden door ouderdom overleden zouden zijn, geen honden meer te nemen. Totdat we iemand met een Nederlands Kooikerhondje zagen. Ik ben mij gaan inlezen in dit ras en ik was meteen verkocht. Onze eerste Kooiker Django is 12 jaar geworden. Nu zijn we de trotse eigenaar van Noa en Zayra waar we mee fokken. Op 20 april 2020 is het eerste nestje van Noa geboren. Wat ben ik trots op deze Willemsvaertjes. 

Honden geven mijn leven iets extra’s. Mijn kennissenkring is vergroot. Ik ga naar allerlei trainingen, omdat ik een welopgevoede hond wil. Soms ga ik naar een show. Hier ontmoet ik dan graag andere Kooikereigenaren. Maar vaak ben ik in bos te vinden voor lange wandelingen. Ook ben ik aangesloten bij de rasvereniging, een vereniging die altijd klaarstaat met raad en daad.